Basis cursus trainingsacteren

Inhoud

Basiscursus trainingsacteren

De basiscursus trainingsacteren geeft een introductie in het vak van de trainingsacteur. De trainingsacteur ondersteunt in lessen en trainingen door gedrag te simuleren waar cursisten/studenten mee aan de slag gaan om hun vaardigheid te oefenen.
Dit varieert van basis gespreksvaardigheden zoals luisteren, samenvatten doorvragen (LSD) tot het brengen van slecht nieuws of iemand ontslaan. Het is aan de trainingsacteur om op gepaste wijze gedrag te simuleren zodat de cursist/student zijn of haar leerdoel kan behalen en zo haar vaardigheid kan trainen.

Tijdens de 3 daagse training word je door de trainer geschoold in vaardigheden als:

• Feedback geven (zowel in de rol als uit de rol).
• Rolinvulling.
• Rolvastheid.
• Het hanteren van regieaanwijzingen.
• Improvisatie.
• Schakelen in gedrag.
• Naturel spel.
• Gespreksvaardigheden
• Luisteren, samenvatten en doorvragen

• Werken met trainers en docenten

 

Naast deze vaardigheden gaan we aan de slag met de basis van het trainingsacteren. En wie jij bent als trainingsacteur
Na het succesvol afronden van de cursus en bij voldoende kwaliteit kun je binnen NHL Stenden Hogeschool ingezet worden als trainingsacteur.

Voor wie?
Iedereen die affiniteit heeft met acteren, training, coachen en onderwijs. Daarnaast dient de cursus ook als persoonlijke ontwikkeling van je communicatievaardigheden en kun je als trainingsacteur op unieke en creatieve wijze een bijdrage leveren aan het “Real World learning” principe van NHL Stenden Hogeschool.

Doel
Door het volgen van deze training kun je acteur worden bij trainingen en assessments en kun je als trainingsacteur meewerken aan presentaties, symposia, lessen, trainingen en congressen.

Trainer:
Johan Brokken, manager van Stenden Trainers, is een duizendpoot. Hij is trainer, acteur, bedrijfskundige, pedagoog, trainingsacteur, auteur, theatermaker en docent met jarenlange praktijkervaring in de zorg en het bedrijfsleven en werkzaam aan NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden. In zijn trainingen en zijn manier van lesgeven staat ervaringsgericht leren centraal. Hij is als geen ander in staat om mensen op creatieve en inspirerende wijze in beweging te brengen, waardoor theorie een herkenbaar gezicht krijgt. Onderwerpen waar Johan in gespecialiseerd is, zijn communicatietrainingen, train de trainer, trainingsacteren , Masterclasses, trainingen huiselijk geweld en voorkomen kindermishandeling en trainingen presenteren. Hij traint vanuit Real Life Learning, leren door te ervaren en te doen. Hierdoor worden deelnemers zich bewust van hun gedrag en leren actief nieuwe gewenste gedragingen aan.aanvang cursus: 11-10-2023
einde cursus: 31-10-2023

status: open

inschrijven vanaf: 06-06-2023
inschrijven t/m: 04-10-2023

Inschrijven/register Inschrijven/registerInformatie/information Informatie/information

aanvang cursus: 19-02-2024
einde cursus: 01-04-2024

status: open

inschrijven vanaf: 06-06-2023
inschrijven t/m: 12-02-2024

Inschrijven/register Inschrijven/registerInformatie/information Informatie/information