Post-hbo Specialist Sportieve en Gezonde School

Inhoud

Het bevorderen van een gezonde leefstijl krijgt op basisscholen steeds meer aandacht. Kinderen die lekker in hun vel zitten, presteren namelijk ook beter! Wil jij een sleutelrol vervullen binnen jouw school op het gebied van gezondheid en bewegen? Dan is deze Post-hbo opleiding wellicht iets voor jou!

Om een Sportieve en Gezonde School te worden, heb je als school leerkrachten nodig met kennis, passie en talent, die bewegen en gezondheid een prominente plaats willen geven binnen hun basisschool.

In opdracht van het Ministerie van VWS en het Ministerie van OC&W werken zes lerarenopleidingen basisonderwijs, waaronder NHL Stenden Hogeschool, samen aan een traject voor het opleiden van Specialisten Sportieve en Gezonde School. Komend jaar draait hiervan naast een opleidingsvariant ook deze nascholingsvariant. Hiervoor is eenmalig een subsidie van het ministerie van VWS aanwezig en zal daarom goedkoop aangeboden kunnen worden.

Wil jij binnen jouw school aan de slag met gezondheid en bewegen? Word dan Specialist Sportieve en Gezonde School!

Wil je een beeld krijgen wat de rol van Specialist Sportieve en Gezonde School inhoudt, kijk dan deze video; https://drive.google.com/file/d/0B1mIoVTzCRocM0syazdfRVd4LUE/view?usp=sharing