Remedial English 3

Inhoud

Het hele traject Engels Remedial English bestaat uit drie deelcursussen: Remedial English 1, Remedial English 2 en Remedial English 3. In iedere cursus worden grammatica en vocabulaire behandeld en oefen je met de vier vaardigheden: leesvaardigheid, luistervaardigheid (de passieve vaardigheden), schrijfvaardigheid en spreekvaardigheid (de actieve vaardigheden). Voor elke cursus ligt het accent op 1 of 2 vaardigheden. Voor Remedial English 3 is dit het blijven trainen van de passieve vaardigheden, maar de nadruk ligt vooral op de spreek- en schrijfvaardigheid. Deze cursus is een vervolg op de cursussen Remedial English 1 en 2. Kennis van een correct gebruik van de werkwoordtijden in het Engels wordt als bekend verondersteld. Er zal, naast spreken en schrijven, wel aandacht worden besteed aan een aantal andere grammaticale structuren. In deze cursus worden de hoofdstukken 7 t/m 9 van het boek behandeld.
Iedere deelcursus beslaat 7 of 8 weken waarbij de laatste les altijd is gereserveerd voor de toets. Voor de drie verschillende cursussen dien je je ook apart in te schrijven.

Het niveau waar de cursussen naar toe werken m.b.t. het Europees Referentie kader is ongeveer als volgt:
Remedial English 1 A1/A2
Remedial English 2 A2/B1
Remedial English 3 B1/B2

Werkvorm(en)
Er is afwisseling in werkvormen. Je zult klassikaal en zelfstandig (alleen of in groepen) werken aan lees-, luister- schrijf- en spreekvaardigheid en grammatica en vocabulaire. Een deel van deze opdrachten zal als huiswerk opgegeven worden.

Competenties/(leer)doel
Na het volgen van het volledige programma Remedial English beheerst de student de taal op een niveau dat bij aanvang van een HBO opleiding van studenten verwacht mag worden.

Doelgroep
Dit is een remediërende cursus bedoeld voor studenten die willen werken aan hun algemene taalvaardigheid Engels. In de cursus zal er aandacht worden besteed aan zowel de passieve (luisteren, lezen) als de actieve vaardigheden (spreken en schrijven). De nadruk bij deze cursus ligt echter op de mondelinge en schriftelijke vaardigheden. Deze cursus is bij uitstek geschikt voor mensen die de cursussen Remedial English 1 en 2 al hebben gevolgd. Als je twijfelt bij welke cursus je moet beginnen vraag dan bij je opleiding. Als je via je opleiding een Language Level Assessment hebt gedaan zal je een advies krijgen over welke cursus het beste bij je past.