vorige
1 
volgende

 • Module: Arbeidsmarkt

  Branche: HRM/Bedrijfskunde Thema: HRM/Bedrijfskunde

  Wil jij meer leren over de externe ontwikkelingen op
  arbeidsmarkt in de omgeving van jouw bedrijf?
  Kies dan voor de module Arbeidsmarkt.

 • Module: Vitaliteit en beleid

  Branche: HRM/Bedrijfskunde Thema: HRM/Bedrijfskunde, Module:Organisatiediagnose & ontwerp, Module:Organisatieverandering & ontwikkeling, Module:Procesoptimalisatie

  Vitaliteit in organisaties, een actueel onderwerp in veel organisaties. Maar wat is vitaliteit nu eigenlijk en hoe geef je hier vorm aan in een organisatie? Je kunt ook duurzame inzetbaarheid gebruiken om de organisatie vitaal te houden. Een model die gebruikt wordt is het Huis van werkvermogen. Ook leer je een beleidsnotitie te schrijven voor je organisatie.

 • Module:Organisatiediagnose & ontwerp

  Branche: HRM/Bedrijfskunde Thema: HRM/Bedrijfskunde

  Als bedrijfskundige ben je in staat om adviezen te geven over deze interne aspecten binnen de organisatie. De interne aspecten staan echter niet los van externe ontwikkelingen. Hierbij kun je denken aan concurrentie, technologische ontwikkelingen en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Deze beïnvloeden de organisatie en zijn dus medebepalend voor de adviezen die je als bedrijfskundige geeft.

 • Module:Organisatieverandering & ontwikkeling

  Branche: HRM/Bedrijfskunde Thema: HRM/Bedrijfskunde

  ‘Alles verandert constant, het enige wat niet verandert, is dat alles constant verandert’.
  Je leert vanuit verschillende gezichtspunten te kijken naar verandermanagement.
  De module is ingericht volgens het inzicht dat voor verandering en ontwikkeling van
  organisaties drie aandachtgebieden gelijktijdig aandacht verdienen. Dit voortdurend
  in relatie tot de klant en de omgeving van de organisatie.
  Dit betreft het technisch inhoudelijk veranderthema, de verhouding in termen van kernwaarden,
  cultuur en teamontwikkeling nodig om ‘de neuzen de zelfde kant op te krijgen’ en de zelfkennis nodig om bewust houding en gedrag te kunnen verbinden aan de veranderuitdagingen die welhaast dagelijks aan de orde zijn in de dynamiek van organiseren.

 • Module:Procesoptimalisatie

  Branche: HRM/Bedrijfskunde Thema: HRM/Bedrijfskunde

  In deze module leer je hoe je een procesoptimalisatie ontwerpt en kunt uitvoeren binnen een organisatie bijvoorbeeld aan de hand van de DMAIC of LEAN-methode. Je optimaliseert dit proces en implementeert de nieuwe werkwijze. Dit doe je geheel volgens de Lean-methodiek: Lean Six Sigma met het ontwerpen van onderbouwde oplossingen, ontwerpmodellen en doelgerichte visualisatie. Het bedrijf heeft een verbeterd proces, waarbij bijvoorbeeld wordt gerealiseerd dat er minder verspillingen zijn of de doorlooptijden verkort wordt. Na het volgen van deze module kun je een proces analyseren, tegenmaatregelen ontwerpen en een procesoptimalisatie doorvoeren.


vorige
1 
volgende

Nieuwsbrief

Bedrijven Hospitality Leisure MKB Onderwijs Overheid Retail Techniek Zorg & welzijn